Ook volgend jaar plantenhotel in bib UGent: "Na groot succes, want alle planten hebben het overleefd"

Er komt ook volgende zomer een plantenhotel aan de Gentse universiteit. Dat hotel is er voor kotstudenten die in de zomervakantie wegtrekken uit Gent en de planten op hun kot niet meer zelf kunnen verzorgen. Het project bleek afgelopen zomer een groot succes. De universiteit roept wel op om zo snel mogelijk je plantje te gaan ophalen, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Aan het einde van vorig schooljaar, opende de Gentse universiteit een plantenhotel. Kotstudenten die in de zomervakantie wegtrokken uit Gent en niet meer voor hun planten konden zorgen, mochten hun planten binnensteken in de bibliotheek van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. "In totaal kregen we ongeveer 150 planten binnen, van zo'n 50 studenten. Het was een groot succes en we kregen heel veel positieve reacties", vertelt bibliothecaris en initiatiefnemer Paul Buschmann. "Daarom hebben we besloten om het plantenhotel ook volgende zomer te openen."

Een specialist die langs kwam zag geen enkel zieltogend exemplaar

Een trotse Paul Buschmann

Alle planten hebben het logement in het plantenhotel overleefd. "Ze verkeren allemaal in een goede gezondheid na een lange zomer in onze bibliotheek", zegt Buschmann trots. "Eind augustus is er zelfs een specialist langsgeweest. Met een kennisoog ging hij langs alle planten, en hij zag geen enkel zieltogend exemplaar."

Planten weer ophalen

Volgende week start het nieuwe academiejaar voor de universiteit. Het plantenhotel sluit dus eind deze week. Paul Buschmann: "Ondertussen hebben de meeste kotstudenten hun plantjes alweer opgehaald. Maar er zijn nog een 40-tal planten die hier wachten. We hopen dat de studenten zo snel mogelijk langskomen om hun plantje op te halen. Dat kan nog tot en met komende vrijdag."

Planten die niet worden opgehaald, zal de bibliotheek weggeven aan nieuwe plantenliefhebbers. "Ze gaan eerst in pleegzorg. En als er echt niemand meer achter vraagt, gaan we over tot adoptie", lacht Buschmann.

Meest gelezen