Parkeerverboden in Antwerpen ter voorbereiding van het WK Wielrennen: "Goed opletten waar je parkeert om takelen te vermijden"

Vanaf morgen let je in Antwerpen het best op waar je parkeert als je in het centrum moet zijn. De voorbereidingen voor het WK Wielrennen zijn volop aan de gang en op verschillende plaatsen langs het parcours en aan de start zullen er zones parkeervrij zijn. "Kijk vooraf goed na waar er parkeerverboden zijn om te vermijden dat je auto wordt getakeld", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Dit weekend start het WK Wielrennen in de Antwerpse binnenstad en daarvoor zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Zaterdag en zondag geldt er een parkeerverbod langsheen het volledige WK-parcours en aan de Scheldekaaien, maar vanaf donderdag zullen er ook al verschillende zones parkeervrij gemaakt worden.

"We vragen aan iedereen die naar Antwerpen komt, om vooraf goed na te kijken waar de parkeerverboden juist zijn. Zo vermijd je dat je auto wordt getakeld. Vooral dit weekend zijn de verboden heel invasief, dan gaan we hele zones parkeervrij moeten maken. Dus vanaf morgen is de boodschap: goed opletten waar je parkeert", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

We raden aan om met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar Antwerpen te komen

Wouter Bruyns, politiezone Antwerpen

"We raden vanaf nu aan om met de fiets, te voet of met het openbaar naar Antwerpen te komen, of om je auto te parkeren aan de Park & Ride", gaat Bruyns verder.

Ook aan de Van Eycklei, ter hoogte van het stadspark, zijn allebei de zijdes parkeervrij op 25 en 26 september. Het parcours van de wedstrijd wordt 2 uur voor de stad ook volledig afgesloten, net als enkele straten richting het parcours. Meer specifieke informatie vind je op de website van slimnaarantwerpen.be.

Het parcours van het WK Wielrennen in Antwerpen.

Meest gelezen