Provincie Luik breidt gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) uit

In de provincie Luik wordt het Covid Safe Ticket (CST) verplicht gemaakt voor alle grote evenementen, zonder minimaal aantal aanwezigen. Provinciegouverneur Hervé Jamar heeft daarover een akkoord bereikt met de 84 burgemeesters in zijn provincie. Volgens de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) is er trouwens een consensus binnen de Waalse Gewestregering om de coronapas in te voeren in heel het Waalse Gewest. Die zit daarover morgen bijeen.

Na het Brussels Hoofdstedelijk Gewest breidt nu ook de provincie Luik het gebruik van de coronapas uit. Gouverneur Hervé Jamar heeft daarover een akkoord bereikt met alle 84 burgemeesters in zijn provincie.  De precieze modaliteiten voor het gebruik van het Covid Safe Ticket moeten nog worden vastgelegd. 

Omdat het aantal coronabesmettingen in de provincie Luik maar blijft oplopen, had Jamar eerder al beslist de mondmaskerplicht aan scherpen, onder meer voor de horeca.

Ja, ik denk dat iedereen weet dat we naar een CST gaan

Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS)

Vanmorgen heeft de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) aan  de Franstalige commerciële omroep Bel RTL gezegd dat de coronapas mogelijk in heel Wallonië wordt ingevoerd. Volgens haar bestaat daarover een consensus in de Waalse regering. "Ja, ik denk dat iedereen weet dat we naar een CST gaan", aldus Morreale.

"Het Covid Safe Ticket wordt door veel organisatoren in de horeca en in de evenementensector gevraagd", zegt de Waalse minister. "In de cultuursector wordt hij zelfs reeds toegepast voor de regelgeving van kracht is. Ik denk dat dit de mensen geruststelt en bijdraagt aan een veilige gezondheidstoestand." In de andere Europese landen waar een coronapas is ingevoerd, "verliep dat zeer harmonieus", geeft Morreale nog mee. 

Over de eventuele invoering van het Covid Safe Ticket in de Vlaamse Rand rond Brussel heeft de Vlaamse regering nog geen beslissing genomen.

Meest gelezen