Radio 2

Sportoase Groot Schijn geopend in Deurne: "Zowel voor watersport, ijssport, fitness en gezondheid"

In Deurne is Sportoase Groot Schijn officieel geopend, het enorme sportcomplex aan de Ruggeveldlaan. Op 3 oktober opent het complex ook de deuren voor het grote publiek. Er is onder meer een zwembad, een fitness en een schaatsbaan. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) nam vandaag de eerste duik in het zwembad. 

De opening van Sportoase Groot Schijn in Deurne komt er vlak na de sluiting van het Arenazwembad, op 30 september. Het moet dienen als alternatief, maar in het verleden kwamen daar al ongeruste reacties op van buurtbewoners die vreesden voor hogere zwemtarieven. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil de buurtbewoners nu geruststellen. 

"Het Arenabad is ook het bad waar ik met mijn eigen gezin ga zwemmen. Wie dat zwembad kent, weet dat dat helemaal uitgewoond is en dat het ecologisch ook onhoudbaar is. Het moest sowieso gesloopt worden", vertelt hij. "Iedereen die daar ging zwemmen, kan binnenkort aan exact dezelfde voorwaarden in het modernste zwembad van Europa komen zwemmen."

Iedereen die ging zwemmen in het Arenabad, kan aan exact dezelfde voorwaarden naar dit modernste zwembad van Europa komen

Burgemeester Bart De Wever (N-VA)

Op 2 en 3 oktober volgt het grote openingsweekend van het nieuwe sportcomplex. Vanaf dan kunnen Antwerpenaren er terecht voor allerlei soorten sporten, zoals zwemmen, fitnessen, schaatsen en ijshockey. "Ik nodig alle Antwerpenaren uit om zo snel mogelijk eens te komen. Hier beleef je sport zoals nergens anders", zegt De Wever. 

"Een project van deze schaal staat niet meteen op de planning voor nog andere plaatsen in Antwerpen. Zwembaden blijven een pijnpunt, want het is een bijzonder dure aangelegenheid. Maar het is wel iets wat mensen ongelooflijk op prijs stellen. Dit soort van sportcomplex is, zelfs voor Vlaanderen, ongezien", aldus De Wever. 

Meest gelezen