rtv

Politie sleept woonboot weg uit het Keerdok in Mechelen: "Bewoner zorgde al twee jaar voor overlast en gevaarlijke situaties"

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft deze ochtend een woonboot weggesleept die aangemeerd lag in het Keerdok. De bewoner zorgde de voorbije jaren meermaals voor overlast en gevaarlijke situaties. Er wordt nog bekeken wat er met de boot zal gebeuren en in samenwerking met het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) wordt nu naar een oplossing gezocht voor de bewoner.

De politie heeft woensdagochtend een jacht weggesleept die dienst deed als woonboot. De boot lag aangemeerd in het Keerdok, aan de Winketkaai in Mechelen. Al zo'n twee jaar, sinds 2019, werd er bemiddeld met de bewoner, maar hij bleef zorgen voor overlast en zelfs gevaarlijke situaties. 

"In het kader van de openbare orde en veiligheid werd ingegrepen en werd de boot weggesleept", vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek aan Radio 2 Antwerpen.

Het is wel duidelijk dat als er na twee jaar onderhandelen niets verandert aan de problematiek, dat er dan een einde aan komt

Dirk Van de Sande, politie Mechelen-Willebroek

"Omwille van de privacy van de bewoner kan ik die overlast of  gevaarlijke situaties niet verder specifiëren. Maar als er na twee jaar onderhandelen niets verandert aan de problematiek, dan is het duidelijk dat er een einde komt aan de pogingen tot bemiddeling", aldus Van de Sande.

"De boot is weggesleept, maar blijft ter beschikking van de bewoner. Weliswaar krijgt hij het vaartuig alleen maar terug als hij voldoet aan alle maatregelen en als hij de kosten die nu gemaakt zijn, betaalt. In samenwerking met het CAW wordt nu naar een oplossing gekeken voor de bewoner."

Meest gelezen