HANS PUT

Lokale vaccinatiepunten vervangen vaccinatiedorp in Antwerpen: "Voor wie nog geen eerste prik heeft gekregen"

Eind deze maand sluit het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Antwerpen. In de plaats komen er lokale, kleinere vaccinatiepunten, zodat mensen die nog geen prik hebben gekregen, zich toch nog kunnen laten vaccineren. Zo opent er vandaag een vaccinatiepunt op de site van het Sint-Erasmusziekenhuis van ZNA. Volgende week komt er nog één in het Stuivenbergziekenhuis. Ook de vaccinatiemomenten voor de meest kwetsbare wijken worden voortgezet.

Al bijna 84 procent van de volwassen Antwerpenaren is gevaccineerd. Daarom sluit het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Antwerpen eind september de deuren. Wel worden nu enkele lokale vaccinatiepunten geopend in de stad. Vandaag opent het eerste punt in het Sint-Erasmusziekenhuis van ZNA. Op 30 september komt er ook één in het ZNA Stuivenberg. De vaccinatiepunten zijn bedoeld voor mensen uit Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten die nog geen eerste prik hebben gekregen, en die er toch nog één willen. 

"Het vaccinatiepunt in het Sint-Erasmusziekenhuis ligt een beetje buiten het ziekenhuis. De locatie is kleiner omdat we geen 10.000 mensen per dag moeten vaccineren", zegt Geert Van de Voorde, voorzitter van de Eerstelijnszone Antwerpen op Radio 2 Antwerpen.

Verschillende locaties

In het Sint-Erasmusziekenhuis aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout kan je elke woensdagnamiddag terecht. In het Stuivenbergziekenhuis in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen is dat elke donderdagavond. Je moet wel eerst een afspraak maken. Dat kan door te bellen naar de lokale corona-infolijn (tel. 03 435 95 55). Over de andere vaccinatiepunten volgt binnenkort meer informatie.

Voor de meest kwetsbare mensen startten deze zomer ook vaccinatiemomenten op het Kiel, aan de Luchtbal en op Linkeroever. En ook die punten blijven open. Hiervoor moet je geen afspraak maken.

Meest gelezen