Luc Motmans

Meer en meer mensen starten met eigen zaak na hun pensioen: "Het houdt me jong"

Ondanks de coronacrisis zijn er vorig jaar heel wat nieuwe bedrijven bijgekomen. In Limburg is daarmee de kaap van 90.000 zelfstandigen voor het eerst overschreden. Het valt op dat meer er meer mensen na hun pensioen nog een eigen zaak opstarten. 

Ondanks de coronacrisis zijn er vorig jaar heel wat nieuwe bedrijven in Limburg bijgekomen. En dat bracht het totaal eind vorig jaar op 91.447. Daarmee is voor het eerst de kaap van 90.000 zelfstandigen in Limburg overschreden. 

Zo'n 25.000 zelfstandigen werken in bijberoep en combineren hun zaak dus met een job in een ander bedrijf. En er zijn nu ook al zo'n 10.000 mensen die na hun pensioen nog een zaak hebben opgestart. Luc Motmans uit Hasselt is een van hen. Hij werkte voor zijn pensioen als accountmanager bij een uitzendkantoor in Mechelen, nu geeft hij massages in bedrijven en werkt hij als stresscoach: "Het houdt me jong, fit en flexibel, en ik vind het ook een maatschappelijke meerwaarde. Ik ben altijd een 'zorger' geweest. Ik geloof in een evenwicht tussen lichaam en geest, dus een gezonde geest in een gezond lichaam." 

Het houdt me jong, fit en flexibel, en ik vind het ook een maatschappelijke meerwaarde

Luc Motmans

Luc wil niet alleen bezig blijven, hij wil ook blijven bijleren. 'Ik ga nog verder studeren. Volgende week begin ik aan de opleiding "mentaal welzijn op het werk", een post-graduaat aan de hogeschool PXL."

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van Provinciale Ontwikkelings Maatschappij Limburg Tom Vandeput (CD&V) is opgetogen over de cijfers. “De zelfstandigen vormen een belangrijke hoeksteen in de Limburgse economie. Hun inzet, flexibiliteit en creativiteit zorgen voor een belangrijke toegevoegde waarde voor andere ondernemingen en voor de Limburgers. Bovendien groeien heel wat zelfstandigen door naar kmo’s die mensen tewerkstellen. Bovendien stijgt het aantal zelfstandigen al enkele jaren op rij, we spreken hier over een stijging van 23 procent op 10 jaar tijd in Limburg." 

Meest gelezen