De plek waar de vuilbakken in brand zijn gestoken

Brusselse brandweer bekogeld met stenen nadat vuilnisbakken in brand werden gestoken

In de Versailleswijk in Neder-over-Heembeek is de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag met stenen bekogeld. De brandweer werd opgeroepen nadat enkele vuilnisbakken in brand werden gestoken. Ook een bus is aangevallen. 

Rond 11 uur gisterenavond werden in de Versailleswijk in Neder-over-Heembeek een tweetal vuilnisbakken in brand gestoken. Die konden snel door de hulpdiensten geblust worden. Anderhalf uur later kreeg de brandweer echter opnieuw een oproep voor brandende containers. Eenmaal ter plaatse werd de brandweer bekogeld met stenen. Volgens de brandweer stonden een tiental mensen de hulpdiensten op te wachten om stenen te kunnen gooien. De brandweer trok zich terug en de politie kwam ter plaatse om de omgeving te beveiligen. 

Extra politietoezicht

Ook naar een bus van de MIVB werden stenen geworpen, maar die raakte niet beschadigd. Toch zal de MIVB klacht neerleggen tegen onbekenden. De Brusselse politie spreekt van een "gespannen sfeer" die in de wijk zou hangen en zal er de komende dagen extra toezicht houden, zowel in burger als in uniform.

Meest gelezen