Nieuwe docureeks over FC De Kampioenen: "Ik werd bijna garagist DDT", verklapt Carry Goossens

Vanavond start op Eén een documentairereeks over FC De Kampioenen. Daarin krijgen we een blik achter de schermen van de serie en onthullen de acteurs en makers hoe het er op de set aan toe ging. Zo werd Carry Goossens bijna gecast voor de rol van garagist Dimitri Detremmerie in plaats van trainer Oscar.

Na 273 afleveringen, 4 films en een kerstspecial, komt er nu ook een documentairereeks over FC De Kampioenen: "Voor altijd kampioen!" De reeks geeft in 4 delen een blik achter de schermen van de populairste voetbalploeg van ons land. "In de reeks zie je hoe wij, de cast, kijken naar oude fragmenten en we geven daar commentaar op", vertelt acteur Marijn Devalck, die de rol van Balthazar Boma speelt. Maar niet alleen de cast komt aan het woord, ook de crew.

Beluister hieronder het volledige interview met Marijn Devalck en lees eronder verder.

In de documentairereeks worden heel wat interessante weetjes onthuld. Zo zou Carry Goossens aanvankelijk de rol van garagist Dimitri De Tremmerie, oftewel DDT, spelen. En Jacques Vermeire werd eigenlijk gecast als cafébaas Oscar, de man van Pascalleke. Pas op het laatste moment werd beslist dat de twee van personage zouden ruilen.  "De regisseur merkte gelukkig op tijd op dat er tussen mij en Danni Heylen (Pascale) chemie was. Dat kwam omdat wij in het verleden al samen theater hadden gespeeld. Daarop besliste de regisseur om mij de rol van trainer Oscar te geven", vertelt hij op Radio 2. 

“Die rollenwissel was ­onze beste zet”, zegt regisseur Willy Vanduren. De serie werd een succes, mede dankzij glansrollen van Oscar en DDT. 

Beluister hieronder het volledige interview met Carry Goossens.

Meest gelezen