Caspar Huurdeman

Dan toch buitenschoolse activiteiten voor kinderen in Hoeilaart: "Kinderen moeten kunnen spelen"

In Hoeilaart mogen kinderen jonger dan 12 jaar dan toch deelnemen aan buitenschoolse activiteiten zoals de sportclub of de jeugdbeweging. Dinsdag besliste het gemeentebestuur om die activiteiten te schrappen voor lagere schoolkinderen omwille van de vele coronabesmettingen. Maar de gemeente past de maatregel nu aan.

"We hebben gezien dat de coronabesmettingen zich in één school voordoen", zegt de burgemeester van Hoeilaart Tim Vandenput (Open VLD). "We hebben ondertussen ook gepraat met de jeugdverenigingen, en we hebben beslist om onze maatregel te versoepelen."

"Naar de sportclub of de jeugdvereniging gaan mag wel, maar de clubs zijn verplicht om activiteiten te organiseren voor één bepaalde schoolbubbel zodat er geen kruisbestuiving is tussen een school waar geen besmettingen zijn en een school waar wel kinderen besmet zijn", legt Vandenput uit. "Bijvoorbeeld bij de voetbalploeg zitten, op één kind na, alleen maar kinderen uit de school waar besmettingen zijn. Die trainingen kunnen dus doorgaan. En de jeugdbeweging kan op zondagnamiddag activiteiten organiseren per schoolbubbel. Op die manier willen we toch tegemoet komen aan de behoefte van kinderen om te kunnen spelen."

De regels gelden ook voor verjaardagsfeestjes en andere samenkomsten, en dat al zeker tot 1 oktober.

Meest gelezen