Gemeente Roosdaal deelt reflecterende huisnummers uit aan inwoners: "Van levensbelang tijdens dringende interventies"

Het gemeentebestuur van Roosdaal deelt gratis reflecterende huisnummers aan haar inwoners. De gemeente doet dit om de zichtbaarheid van de huisnummers te verhogen. "Een goed leesbaar huisnummer is bij dringende interventies van de hulpdiensten van levensbelang." 

"Sommige huizen hebben geen huisnummer of soms zijn ze niet goed zichtbaar. Nochtans is een goed leesbaar huisnummer bij dringende interventies belangrijk", vertelt burgemeester van Roosdaal Wim Goossens (CD&V).  "Het gemeentebestuur van Roosdaal wil hier iets aan doen en biedt daarom een gratis reflecterend huisnummer aan."

Niet verplicht

De nieuwe, reflecterende huisnummers zijn niet verplicht. "Sommige mensen hebben een modern of esthetisch huisnummer. Mensen mogen ervoor kiezen dat te behouden." Wie wel een reflecterend huisnummer wil, kan dit aanvragen via de website van de gemeente Roosdaal. "De hulpverleners zullen je dankbaar zijn. Want bij een noodgeval telt elke seconde", aldus burgemeester Goossens nog.

Meest gelezen