"Het Grootste Bos" moet samen met bedrijven en verenigingen voor extra bos in Vlaanderen zorgen

"Het Grootste Bos" is een nieuw nationaal initiatief om dit najaar meer bossen aan te planten in Vlaanderen. Bedrijven of organisaties kunnen een stuk natuur kopen en daar bomen op planten. In ruil mogen ze het stuk grond 20 jaar lang gebruiken. De Rotary Club Groeninge in Kortrijk stapt in project mee.

Door het project "Het Grootste Bos" komt er overal in Vlaanderen extra bos. Saartje Vandendriessche zet mee haar schouders onder het project. De bedrijven of organisaties kunnen een stuk grond kopen in overleg met de stad of gemeente. Daarop planten zij bomen aan en in ruil krijgen ze 20 jaar lang het vruchtgebruik van dat stuk grond. De grond en de bomen moeten ze onderhouden, maar ze kunnen er ook gebruik van maken. 

"Rotary Club" al van start in Kortrijk

In Kortrijk was Rotary Club Groeninge meteen enthousiast over het project. De club kocht het volledig stuk grond van zo'n 5.000 m² vlakbij de gebouwen van KULAK Kortrijk. En daarop gaan ze zelf de handen uit de mouwen steken volgens voorzitter Ignace Billiet. "We gaan het stuk grond beplanten samen met ons personeel en familieleden. We beschouwen dat als het Rotary Bos. De planten, het onderhoud, dehuur enzovoort kost ons zo'n 30.000 euro. Dat is voor onze serviceclub een serieuze investering. Maar het bos heeft wel 20 jaar lang een betekenis voor de mensen, die er zelf ook de handen uit de mouwen hebben gestoken."

Meest gelezen