Kunst en slogans op Leuvense daken voor WK wielrennen: “Willen ook Michel Wuyts bedanken”

De helikopters zullen dit weekend boven Leuven cirkelen om de beste live-beelden te maken van het WK wielrennen. Op verschillende daken worden daarom slogans aangebracht met boodschappen, de één al wat ludieker dan de ander. Zo wordt ook Michel Wuyts bedankt. 

Op het dak van het Heilige-Drievuldigheidscollege (HDC) op de Oude Markt in Leuven hebben klusjesmannen van de school vandaag de zin “HDC dankt Michel” aangebracht. Het is een bedanking voor Michel Wuyts, oud-leerling van de school. Directeur Willy Duchatelet: “In de jaren zeventig zat hij hier op het jongenscollege en omdat het waarschijnlijk zijn laatste WK-wielerwedstrijd is die hij becommentarieert voor de VRT, wilden we hem bedanken voor de vele jaren deskundige commentaar die hij geleverd heeft. We hopen dat de helikopter het ook in beeld brengt, we hebben alleszins de coördinaten doorgegeven.” 

Dream Big

Maar ook op andere daken in Leuven zal je boodschappen kunnen lezen. Zo wordt op het dak van bibliotheek Tweebronnen een slogan aangebracht met allerlei voorwerpen. Verschillende scholen uit Leuven zamelden die in. “Elke school kreeg een andere kleur, wij moesten allemaal rode voorwerpen verzamelen”, vertellen leerlingen Renee en Astrid. “Op elk voorwerp staat ook een persoonlijke wens en via een carrousel geven we die spullen van beneden door naar het dak.” Op dat dak staat kunstenaar Hans Geyens die  er de woorden “Dream Big” van maakt. “We willen daarmee aan alle kinderen ter wereld de boodschap geven dat ze hun dromen moeten volgen”, aldus Hans.

(Lees verder onder het klankfragment en de foto)

Kunstenaar Hans Geyens en wat leerlingen op het dak van bibliotheek Tweebronnen

Hans heeft nog andere ludieke boodschappen aangebracht. Zo staat op het dak van een supermarkt in de Bondgenotenlaan de boodschap: “Push it real good”. “Dat kan iedereen meezingen en is ook toepasselijk voor de koers. Op het dak van Bistro Tibunal staat dan weer “Go Wout Go”, hij kan namelijk alle steun gebruiken”, aldus Hans.

Of de slogans ook te zien zullen zijn op tv valt af te wachten: “Het zijn locaties die langs het parcours liggen. De renners passeren er acht keer. Ik hoop dus dat er wat boodschappen in beeld komen. Daarvoor geen acht keer, maar één keer zou al fijn zijn of misschien toch twee, drie, vier keer.” 

Meest gelezen