Ook Wallonië gaat coronapas breder inzetten: vanaf midden oktober in horeca, nachtclubs, sportzalen en bij evenementen

Wallonië gaat, net zoals Brussel, het gebruik van de coronapas uitbreiden. Vanaf midden oktober zal je de pas dan moeten voorleggen in de horeca, in nachtclubs, in sportzalen en bij evenementen. 

In Wallonië zullen mensen vanaf midden oktober moeten kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn (of genezen zijn van corona, of een negatief testresultaat kunnen voorleggen) als ze pakweg op café willen of een evenement willen bijwonen. Ook in sportzalen en fitnesscentra zal de coronapas verplicht zijn. 

"Als het kan helpen om de zaken vooruit te doen gaan, dan doe ik het met plezier", zegt een restaurantuitbater in "Het journaal":

Videospeler inladen...

De Waalse regering trekt de regels daarover op die manier gelijk met die van het Brussels Gewest, zo zegt Waals minister-president Elio Di Rupo. "We willen zo transparant, duidelijk en coherent zijn voor de burgers."

Volgens hem heeft de maatregel een dubbel doel: "We willen een aantal mensen doen nadenken of ze zich toch niet beter laten vaccineren. Wetenschappelijk gezien is het beter om je te beschermen tegen de dodelijke ziekte die COVID-19 toch is. Ten tweede: in een omgeving waarin iedereen gevaccineerd is, is het comfort hoger. Je kunt je mondmasker afdoen, werken zonder afstand te moeten houden en het virus zal er bovendien minder circuleren."

De maatregel zou in principe van kracht blijven tot eind dit jaar, tenzij de vaccinatie- en besmettingscijfers eerder verbeteren. 

"Morgen hakt de Vlaamse regering de knoop door over het gebruik van de coronapas", zegt Bart Verhulst in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen