Jasper Jacobs

Opnieuw werkonderbreking bij ArcelorMittal: "Directie wilde ons sussen met hamburgers en frieten"

Voor de tweede dag op een rij voeren zowat 300 werknemers actie bij staalbedrijf ArcelorMittal in de Gentse haven. De actievoerders vragen een compensatie voor het werk tijdens de coronacrisis, de risico's die dat met zich meebracht en een verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Ongeveer 300 van de bijna 5.000 arbeiders van ArcelorMittal in Gent hebben vandaag opnieuw het werk neergelegd. De werknemers vinden dat de directie te weinig respect toont, omdat ze de hele coronacrisis hebben doorgewerkt en daar geen compensatie voor krijgen. 

Trakteren op fastfood

Volgens de vakbonden heeft de directie wel beloofd om de werknemers te trakteren op hamburgers en frieten, maar die traktatie schoot in het verkeerde keelgat. De vakbonden wijzen erop dat het bedrijf intussen opnieuw winst maakt en dat de aandeelhouders daar wel al van konden profiteren. Er is op dit moment overleg met de directie. 

Gisteren lagen ook enkele productielijnen bij ArcelorMittal Gent stil door de spontane actie, maar de werking van het bedrijf kwam niet in het gedrang. Of de werkonderbreking van vandaag problemen oplevert voor de productie is onduidelijk.

Meest gelezen