Opvallende bakens moeten toeristen naar natuurgebied De Wijers leiden

Langs 17 invalswegen naar het natuurgebied De Wijers worden opvallende bakens geplaatst. Die moeten inwoners en toeristen de weg wijzen naar het 'land van 1001 vijvers', zoals De Wijers wel eens genoemd wordt. Het eerste baken werd vanmiddag officieel voorgesteld aan de Zolderse Kiezel in Hasselt, vlakbij de abdij van Herkenrode. 

Het natuurgebied De Wijers strekt zich uit over 7 gemeenten in Midden-Limburg, van Lummen tot Genk. Bakens langs 17 invalswegen moeten het gebied een betere zichtbaarheid geven, zowel voor de lokale bewoners als voor de toeristen.  De bakens met houten rietstengels en de roerdomp zijn een verwijzing naar de troeven van het gebied: water en Europese topnatuur.  

Het vijvergebied De Wijers ligt in Midden-Limburg. "Dat is het meest stedelijke gebied van onze provincie", vertelt gedeputeerde van Natuur Bert Lambrechts (N-VA). "Dat maakt de natuur net zo uniek, de natuur staat hier letterlijk dicht bij de mensen."

(Lees verder onder de foto)

"In Ierland en Schotland hebben ze prachtige natuur", vertelt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). "En ze zijn daar trots op. Ze hebben er nationale parken van gemaakt. Dat moeten wij in Vlaanderen ook doen. We willen hier ook 3 nationale parken en 3 landschapsparken, zodat we ook in het buitenland reclame kunnen maken met onze magnifieke natuur." 

Meest gelezen