Politie Heusden-Zolder waarschuwt voor gebruik van GPS bij wegenwerken

In Heusden-Zolder heeft een spookrijder gisteren voor brokken gezorgd in de buurt van een oprit van de E314. De man negeerde een verbodsteken om toch maar de oprit te kunnen oprijden. De man zei dat hij zijn GPS volgde.

Op de Terlaemenlaan, een drukke verbindingsweg tussen Hasselt en Zolder, worden momenteel fietspaden aangelegd. Het verkeer kan er alleen van Hasselt naar Zolder rijden en daardoor kunnen de twee opritten van de E314 die langs het traject liggen niet gebruikt worden.  Een verbodsteken geeft dat duidelijk aan. Toch zijn er blijkbaar nogal wat chauffeurs die even spookrijden om dat toch te doen.

Een man van 64 waagde het gisteren ook, maar dat liep slecht af. Hij schampte twee tegenliggers met zijn wagen. De man had niet gedronken maar gaf de schuld aan zijn GPS die hij zou gevolgd hebben. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Een kleine omweg

De afgelopen dagen betrapte de politie nog zes andere spookrijders. Volgens commissaris Kris Janssen gebruiken automobilisten het excuus van de GPS wel meer. "Maar we roepen de automobilisten op om zeker de omleidingsborden te gebruiken en niet af te gaan op de GPS. Er is op de Terlaemenlaan geen plaats om uit te wijken dus spookrijden is daar zeer gevaarlijk". De commissaris voegt er wel aan toe dat normaal gezien alle wegenwerken in een datasysteem komen en dat GPS-systemen zo een update krijgen.

De politie van Heusden-Zolder zal de komende tijd nog extra toezicht uitoefenen. De werken zullen nog tot het voorjaar 2022 duren. Wie de E314 wil gebruiken moet een omweg van maar enkele kilometers maken en oprit 28 gebruiken. 

 

Meest gelezen