Amerikaanse president Joe Biden
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

President Biden draagt vastgoedmagnaat voor als nieuwe VS-ambassadeur in België

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Michael Adler voorgedragen als nieuwe ambassadeur in ons land. De keuze van de president moet nog goedgekeurd worden door de Senaat. Adler is een 70-jarige vastgoedmagnaat uit Florida. 

“De relatie tussen de Verenigde Staten en België is er een van goede vrienden en NAVO-bondgenoten. Als ik word bevestigd in deze belangrijke rol, zal ik hard werken om de sterke banden tussen onze regeringen en onze bevolking verder te versterken terwijl we blijven samenwerken aan het volledige scala van wereldwijde uitdagingen", zei Micheal Adler in een verklaring bij zijn voorstelling als VS-ambassadeur voor ons land. 

De 70-jarige Adler staat aan het hoofd van Adler Group, een van de grootste vastgoedbedrijven in Zuid-Florida. Volgens de verklaring van het Witte Huis heeft de man een belangrijke rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van Zuid-Florida als centrum voor internationale handel.

De Adler Group werd opgericht in 1978, het bedrijf biedt diensten aan in vastgoedontwikkeling, bouw, makelarij en leasing. In de verklaring wordt Adler geprezen voor zijn rol in liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties. De vastgoedmagnaat zit ook in het bestuur van de Joodse Democratische Raad van Amerika. Adler heeft een bachelordiploma in bedrijfskunde van de Universiteit van Miami.

Oude bondgenoot Biden

Adler zou al meer dan 40 jaar goed bevriend zijn met Biden. Toen Biden meedeed aan de presidentsverkiezingen in 2008 was Adler de nationale financiële voorzitter. Bij de verkiezingen in 2020 was hij de campagnevervanger van Biden in Florida. Adler zou eerst een post als VS-ambassadeur in Israël geambieerd hebben, maar het is België geworden.

President Biden heeft gisteren drie nieuwe namen voorgedragen als VS-ambassadeur voor posten in Zweden, de Dominicaanse Republiek en in ons land. Het gaat telkens om oude bondgenoten van Biden. 

NICOLAS MAETERLINCK

Meest gelezen