usage worldwide

Regisseur van "Notting Hill" Roger Michell (65) gestorven

De Britse theater- en filmregisseur Roger Michell was vooral bekend van de romcom “Notting Hill” met Julia Roberts en Hugh Grant.

Roger Michell begon als regisseur bij het theater, onder meer zes jaar bij de Royal Shakespeare Company, en verkaste daarna naar de BBC, waar hij opgemerkte tv-verfilmingen van romans maakte, onder meer van “The Buddha of Suburbia” van Hanif Kureishi en van “Persuasion” van Jane Austen.

Zijn bekendste bioscoopfilm is “Notting Hill”, een romantische komedie van Hugh Grant en Julia Roberts. Een enorm kassucces in 1999. 

Andere films van Roger Michell: “Venus”, de laatste film van Peter O’Toole, “Changing lanes” met Ben Affleck en Samuel L. Jackson en twee films met Daniel Craig, de latere James Bond: “The mother” en “Enduring love”, naar de roman van Ian McEwan. 

In 2006 zou Roger Michell Daniel Craig ook regisseren in de Bondfilm “Quantum of solace” maar dat ging op het laatste nippertje niet door wegens meningsverschillen. De verfilming van het boek “Kapitein Corelli’s mandoline” van Louis de Bernières moest hij staken na een hartaanval. 

In 2011 volgde "Morning Glory" over een ontbijtshow op TV met Harrison Ford en Diane Keaton. In 2017 maakte Roger Michell "My cousin Rachel", naar de roman van Daphne du Maurier. Vorig jaar werd hij nog met lof overladen voor "The Duke", een film over een kunstroof met Helen Mirren. Die ging in première op het filmfestival van Venetië. 

Regisseur Roger Michell overleed op zijn 65e. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Meest gelezen