Presentator Kurt Van Eeghem deed auditie voor F.C. De Kampioenen: "Als ze mij een rol hadden aangeboden, zou ik toch nee hebben gezegd"

Kurt Van Eeghem, televisie- en radiopresentator uit Zeebrugge heeft in 1989 ook auditie gedaan voor F.C. De Kampioenen. "Ik deed het omdat mijn regisseur en goede vriend Willy Vanduren het mij gevraagd had, maar ik was op dat moment met totaal andere zaken bezig", vertelt Van Eeghem. Vanavond start op Eén de documentairereeks "Voor altijd Kampioen", die terugblikt op het succesverhaal. 

"Voor altijd Kampioen" is de nieuwe 4-delige TV-reeks over het succesverhaal van de gekende komedieserie F.C. De Kampioenen. In de eerste aflevering deze avond ontdek je hoe de serie er bijna anders had uitgezien. Want ook televisie- en radiopresentator Kurt Van Eeghem uit Zeebrugge deed er auditie voor. "Mijn regisseur en goede vriend Willy Vanduren vertelde mij dat ze bezig waren met een speciale nieuwe komediereeks voor de VRT. Ik hoefde alleen maar de straat over te steken naar de overkant van de VRT. Dus waarom zou ik dan niet eens proberen om auditie te doen?" grapt Van Eeghem in Start Je Dag op Radio 2 West-Vlaanderen: 

"Bij de refter van de VRT verzamelde zich op een bepaald moment in 1989 een groep mensen en dan werd de ene acteur na de andere gevraagd om even langs te komen. Ik ben natuurlijk een beleefde jongen, dus ik heb dat ook gedaan, maar daar is het bij gebleven", lacht Van Eeghem. 

Hilariteit bij gephotoshopte Boma outfit

"Het was deze ochtend grappig aan de ontbijttafel om mezelf gephotoshopt te zien op een Boma-outfit in de krant. Ik schrok mij even een ongeluk, maar ik kan er zeker de humor van inzien." Buiten die ene auditie is er helaas niets meer gekomen voor Kurt Van Eeghem, maar hij denkt er anders over. "Zelfs al hadden ze mij een rol aangeboden, dan nog had ik waarschijnlijk neen gezegd. Ik had daar absoluut geen zin in en dat wist de regisseur ook wel. Ik heb niet superhard mijn best gedaan voor die auditie. Ik kijk er zeker niet op neer, maar ik was toen met totaal andere dingen bezig."

De Kampioenen van het Vlaamse medialandschap

F.C. De Kampioenen groeide uiteindelijk uit tot een zeer succesvolle komediereeks van de VRT. "De Kampioenen hebben doorheen de jaren wel bewezen dat ze hun plaats verdiend hebben in het Vlaamse medialandschap. Ik zelf heb natuurlijk ook afleveringen van hen gezien, je kon dat moeilijk missen. Maar ik ging het niet intens volgen. Eerlijk gezegd heb ik zelfs de films nog niet gezien. Maar ik kan wel genieten van het amusement van de afleveringen. Mijn favoriete personage is uiteindelijk misschien wel Balthasar Boma. Daarom was het extra grappig om mijn hoofd op een van zijn kostuums te zien. Maar Marijn Devalck doet dat fantastisch, mijn gedacht!"

Meest gelezen