Tervuren opent dit weekend speelbieb: "Gezinnen kunnen hier speelgoed op maat ontlenen"'

Zaterdag opent de gemeente Tervuren een speelbieb. Daar kunnen gezinnen speelgoed op maat voor hun kinderen ontlenen. Deze spelotheek komt er na de fietsbieb, waar je een fiets voor je kindjes kan ontlenen.  De speelbieb zal elke woensdag van 14 tot 16 uur en elke zaterdag van 10 tot 12 uur geopend zijn.  

De speelbieb van de gemeente Tervuren is een initiatief van 'Het Huis van  het Kind' en is gelegen naast de fietsbieb. "Wij proberen gezinnen te ondersteunen op allerlei domeinen", zegt Linde Lim van het Huis van het Kind. "Een jaar geleden zijn we gestart met de fietsbib waar gezinnen fietsen op maat voor hun kinderen kunnen ontlenen en zaterdag komt daar de speelbieb bij.  Speelgoed is superbelangrijk voor kinderen in ontwikkeling", vertelt Linde. "Maar kinderen zijn op bepaalde speelgoedjes snel uitgekeken en vandaar het idee om te starten met de speelbieb. Dan moeten ouders ook niet meteen alle speelgoed aankopen".

Rekken vol speelgoed

"Vrijwilligers hebben mee hun schouders gezet onder het initiatief en van de gemeente hebben we een gebouw gekregen", voegt Linde eraan toe.  "We hebben ook speelgoed gekregen van inwoners dat niet meer gebruikt werd, maar toch nog in goeie staat is om uit te lenen aan andere kinderen.  Vanaf zaterdag zijn de kinderen welkom om speelgoed te komen uitkiezen. De uitleentermijn bedraagt één maand en kan eventueel nog verlengd worden, indien nodig.  Het speelgoed wordt ook ontsmet en gecontroleerd op volledigheid voor het aan andere kinderen wordt uitgeleend. De speelbieb zal geopend zijn elke woensdag van 14 tot 16 uur en elke zaterdag van 10 tot 12 uur," besluit initiatiefneemster Linde Lim van Het huis van het Kind.

Meest gelezen