Radio 2

Politie pakt medebewoonster op voor moord op 85-jarige vrouw in rusthuis in Anderlecht 

Een maand na de moord op een 85-jarige bewoonster van een rusthuis in Anderlecht heeft de politie een verdachte opgepakt. Het zou gaan om een vrouw, al kan het parket van Brussel dat niet officieel bevestigen. Het woonzorgcentrum in kwestie laat wel weten dat de opgepakte verdachte ook in het rusthuis woonde. 

Op 25 augustus werd een 85-jarige bewoonster van een rusthuis dood teruggevonden in haar kamer. Ze was met geweld om het leven gebracht. Het parket kwam ter plaatse en vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Maar tot nu toe waren de omstandigheden onduidelijk en werd er maar geen verdachte aangewezen of opgepakt, tot nu dus.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Over de identificatie van de verdachte of over een mogelijk motief kan ik niets zeggen

Sarah Durant, van het parket van Brussel

Het parket geeft nagenoeg geen commentaar over de opgepakte verdachte. "De verdachte werd gisteren opgepakt en is vandaag verhoord door de onderzoeksrechter die de verdachte heeft aangehouden. De raadkamer moet zich nu binnen de 5 dagen uitspreken, ofwel blijft de verdachte langer opgesloten, ofwel kan er een vrijlating onder voorwaarden mogelijk zijn", aldus Sarah Durant van het parket.

Volgens onze informatie is de verdachte een vrouw, al kan het parket van Brussel dat niet officieel bevestigen. "Betreffende de identificatie van de verdachte kan ik geen commentaar kwijt, ook niet over een mogelijk motief", aldus Durant nog. Het woonzorgcentrum wil niet bevestigen of de verdachte een man of vrouw is, maar geeft wel mee dat het gaat om iemand die ook in het rusthuis woonde.

Meest gelezen