Pixabay

Vijf inbraken in bestelwagens op twee dagen tijd: Politie Mechelen roept iedereen op alert te zijn

In de regio Mechelen-Willebroek zijn er de laatste tijd weer veel inbraken in bestelwagens gemeld. De afgelopen twee dagen alleen al waren er vijf inbraken in bestelwagens van klusjesmannen, loodgieters en bouwaannemers. Daarom roept de politie op om waakzaam te zijn. De politie voert nog een onderzoek om de verdachten te kunnen vatten. 

In Mechelen-Willebroek kreeg de politie te maken met vijf inbraken in bestelwagens op twee dagen tijd. Telkens werd gereedschap gestolen. Die inbraken worden door de lokale politie nu verder onderzocht. "Het gaat om vijf slachtoffers, en dat zijn vijf slachtoffers te veel", zegt Dirk Van de Sande van de politie. "We willen de bestuurders van bestelwagens daarom attent maken op een aantal veiligheidsmaatregelen om zich te kunnen beschermen tegen zulke inbraken."

  • "Sluit je voertuig goed af wanneer je het verlaat. Daarmee bedoelen we dat alle raampjes ook gesloten zijn.  Of controleer ook even of je door een ‘broekzakdruk’ op de afstandsbediening, het slot niet per ongeluk opnieuw geopend hebt."
  • "Wanneer je je bestelwagen voor korte tijd onbeheerd achterlaat, bijvoorbeeld bij het in- of uitladen van goederen of bij werkzaamheden op een werf,  kan je het beter op slot doen."
  • "Parkeer je bestelwagen thuis bij voorkeur in een garage. Moet je toch op je oprit parkeren, plaats je bestelwagen dan met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen de garagepoort of een muur."
  • "Als je dan toch ergens op de openbare weg moet parkeren, zet je voertuig dan op een goed verlichte plaats. Parkeer niet op een afgelegen plaats in het donker, maar wel in een bewoonde omgeving."
  • "Laat kostbare werktuigen niet zichtbaar in je bestelwagen achter. Als dat mogelijk is, neem je die het beste mee binnen als je het voertuig verlaat. Of blindeer de ramen van je voertuig zodat het gereedschap niet zichtbaar is."

Bij verdachte gedragingen vraagt de politie ook onmiddellijk de meldkamer te verwittigen op het nummer: 015/464.464.  

Meest gelezen