Radio 2

Vlaams Belang wil politiepost en nultolerantie voor alcohol en drugs op Sint-Jansplein in Antwerpen

Vanochtend heeft Vlaams Belang actie gevoerd op het Sint-Jansplein in Antwerpen. De partij wil een permanente politiepost en een nultolerantie voor alcohol en drugs op het plein. Die maatregelen moeten helpen tegen de overlast waarmee buurtbewoners volgens de partij nog te veel te maken krijgen. "Het mogen niet langer drugsdealers en alcoholverslaafden zijn die andere bewoners wegjagen", zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Een tiental partijleden voerde vanmorgen actie op het Antwerpse Sint-Jansplein door afval op te ruimen en bordjes op te hangen tegen drugs en alcohol. Volgens hen is er nog te veel overlast voor de buurtbewoners. "Het plein moet iedere dag proper gemaakt worden. Dat gebeurt te weinig en te laat. Het ligt hier vol restanten van alcohol- en druggebruik, dat kan niet de bedoeling zijn", zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Drugsdealers en alcoholverslaafden mogen bewoners hier niet langer wegjagen

Filip Dewinter, Vlaams Belang

"Ten tweede moet er een permanente politiepost komen. Die moet ervoor zorgen dat recht en orde op dit plein opnieuw wordt gehandhaafd", gaat Dewinter verder. "Er moet ook een nultolerantiebeleid komen ten aanzien van drugs en alcohol, zodat drugsdealers en alcoholverslaafden de bewoners niet langer wegjagen."

Sinds kort is er al wel een maandelijks overleg tussen de buurtbewoners van het Sint-Jansplein en de politie. De politie patrouilleert ook regelmatig langs het plein. "Maar dat is niet voldoende, zo bewijst onze opruimactie ook wel. Het overleg is vooral bedoeld om de buurtbewoners kalm te houden", zegt Dewinter. Volgens Jiri De Laet, die het woord voert voor de buurtbewoners, is de situatie op het plein wel al verbeterd sinds de nieuwe maatregelen van de stad.  

Filip Dewinter, Sam Van Rooy en een aantal andere partijleden organiseerden vanmorgen een opruimactie op het Sint-Jansplein.
Radio 2
Radio 2

Meest gelezen