WK-blog: Leuven klaar voor drie dagen feest, 3.500 wielertoeristen en schoolkinderen verkennen parcours

België is in de ban van het WK Wielrennen, als gastheer voor de 100e verjaardag van het evenement. Knokke, Brugge, Antwerpen en Leuven staan centraal. De tijdritten zijn achter de rug, het hoogtepunt staat gepland voor komend weekend, met de wegritten bij de junioren, beloftes en profrenners (m/v). Voor de sportieve gebeurtenissen kan je bij Sporza terecht, maar hoe supporters (en niet-supporters) het WK beleven, dat ontdek je in onze WK-blog.  

Heb je vragen over het WK wielrennen? Stuur ze dan door naar vragen@vrtnws.be. Morgen om 12 uur stellen we jullie vragen aan Ruben Van Gucht van Sporza in #Steljevraag.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Profs en liefhebbers verkennen WK-parcours: "De koers is van ons"

Videospeler inladen...

Heilige-Drievuldigheidscollege (HDC) bedankt oud-leerling Michel Wuyts

Geen WK wielrennen in eigen land zonder Michel Wuyts lijken ze in Leuven te denken. "HDC dankt Michel", valt in het groot te lezen op het dak van de oude school van de sportcommentator.

Foto's uit het Belgische kamp: koffietje drinken en truitjes signeren

Het Belgische team deelde na de verkenningstocht enkele foto's. Ze konden de massale aanwezigheid van de fans vandaag duidelijk appreciëren. "Doe zo verder de komende dagen", klinkt het hoopvol. Of ze daarmee de fans of zichzelf willen oppeppen blijft in het midden.

NMBS verhoogt capaciteit voor het WK

Lokale schoolkinderen fietsen laatste kilometers mee

De leerlingen van verschillende lokale scholen leggen de laatste kilometers van het parcours in de straten van Leuven mee af.

Videospeler inladen...

De sfeer bij de wielertoeristen zit erin, politie viert mee

Hoopvolle boodschappen op Leuvense daken: Bikes not Bombs én Dream big

De Leuvense Vredesbeweging heeft een reuze vredesvlag gespannen op een Leuvens terras vergezeld met de boodschap ‘Bikes not Bombs’. Ze roepen daarmee op tot kernontwapening en hopen dat de helikoptercamera's de boodschap dit weekend veelvuldig in beeld zullen brengen.

Op het dak van de bibliotheek Tweebronnen in Leuven legt kunstenaar Hans Geyens de woorden Dream Big. Dat doet hij met kleurrijke spullen die zijn ingezameld door verschillende Leuvense scholen.

Rode Kruis staat paraat

Enorme wachtrijen voor Flanders 2021 Ride, 3.500 wielertoeristen verkennen WK-finale

Sinds 12u30 is het parcours ook vrij toegankelijk voor de deelnemers van Flanders 2021 Ride leuven. Wielertoeristen kunnen in een tocht van 60 km of 100 km zelf de finale van de WK-wegrit afleggen. En heel wat mensen gaan die uitdaging met plezier aan. Bij de start was het alleszins al aanschuiven.

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen