CovidCare@Home-app: "Artsen en  patiënten tevreden met het nieuwe systeem"

Een half jaar geleden startten de spoeddiensten van de ZNA- en GZA-ziekenhuizen in Antwerpen met de CovidCare@Home-app, om covidpatiënten thuis te kunnen opvolgen. De artsen, en ook de patiënten zijn tevreden met het nieuwe systeem, zegt dokter Kurt Anseeuw van ZNA Stuivenberg.

Patiënten die naar de spoed gaan met covidsymptomen, maar niet te ernstig ziek zijn, die hoeven niet in het ziekenhuis te blijven maar mogen naar huis en krijgen een box medische meettoestellen mee. De patiënt moet in de app enkele keren per dag vitale parameters opgeven die het zorgpersoneel dan kan opvolgen. Daardoor blijven er meer bedden vrij voor patiënten die wel opgenomen moeten worden. 

Het voorbije half jaar werden zo'n 70 coronapatiënten thuis opgevolgd. Zowel artsen als patiënten zijn heel tevreden. "Het systeem blijkt wonderbaarlijk goed te werken. Voor de patiënt is dit een zeer aangename manier om zijn ziekteproces in zijn eigen vertrouwde omgeving door te brengen, maar hij heeft toch de zekerheid dat een zorgverlener letterlijk en figuurlijk over de schouder meekijkt hoe de ziekte evolueert", zegt dokter Kurt Anseeuw van ZNA Stuivenberg. 

Ook vandaag worden er nog patiënten opgevolgd via de app. Later zal het na een paar kleine aanpassingen ook gebruikt kunnen worden bij andere ziektes, zoals suikerziekte. 

Meest gelezen