Brys Fotografie

Zussen uit Zolder bekroond voor vrouwelijk ondernemerschap: "Wij willen onze kennis delen"

De jaarlijkse Livia award, de bekroning voor sterk vrouwelijk ondernemerschap van Unizo, gaat dit jaar naar drie onderneemsters. Zussen Clio, Kay en Julie Hendrickx zijn het inspirerend boegbeeld van Belgisch modelabel Les Soeurs. De nieuwe award 'UNIZO Livia Jong Geweld' is dan weer voor Stephanie Thys, die in 2020 haar eigen juicebar startte.

In Hangar 58 werd voor de zestiende keer de UNIZO Livia Award uitgereikt. Dit jaar vielen drie onderneemsters in de prijzen: zussen Kay, Julie en Clio Hendrickx. "Het is een mooie kers op de taart na 2 uitdagende jaren", aldus oudste zus Clio. "Heel de retailsector kende een woelige periode, maar wij hebben getoond dat die periode zelfs voor opportuniteiten kan zorgen." 

Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen

Clio Hendrickx, Les Soeurs

In 2015 startten de zussen met hun Belgische modelabel: een combinatie van fysieke winkels, zoals in Hasselt, maar ook online retail. "Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen'", vertelt Clio. "De ervaring van de afgelopen 6 jaar willen we graag delen met andere ondernemers, en daar is de Livia Award de uitgelezen kans voor."

Toekomst

Structureel en organisatorisch is Les Soeurs klaar voor een volgende stap. Die staat al vrij concreet vast. "Begin 2022 starten we met een pop-up store in Parijs en ook in Amsterdam komt er in 2022 eentje. We kunnen niet wachten om buiten de landsgrenzen uit te rollen." Op dit moment is Les Soeurs een multi-brand store, maar daar willen ze in de toekomst ook verandering in brengen door te werken met een eigen private label. "Begonnen als 3 zussen, maar vandaag zijn wij met 35 sterke vrouwen klaar om Les Soeurs te laten groeien", sluit Clio trots af. 

Jong Geweld

Voor het eerst werd dit jaar ook de 'UNIZO Livia Jong Geweld' uitgereikt. Stephanie Thys, die met haar zaak SAPPIG gespecialiseerd is in smoothies, sapjes en plantaardige hapjes, mocht die prijs als eerste mee naar huis nemen. Ze startte in februari 2020 met een pop-up bar in Hasselt en toonde, zeker in de coronacrisis, hoe wendbaar je moet zijn als onderneemster. "Mijn passie en weerbaarheid hebben me zo ver gebracht. Je mag je niet laten doen door de hindernissen die op je pad komen. Zo ga ik de toekomst ook tegemoet", vertelt Stephanie trots. 

Meest gelezen