Bevelsoverdracht op vliegbasis van Kleine-Brogel: nieuwe korpscommandant Koen Vanheste klaar voor nieuwe uitdagingen

Op de vliegbasis van Kleine-Brogel was er vandaag de bevelsoverdracht tussen vertrekkende korpscommandant Jeroen Poesen en zijn opvolger Koen Vanheste. Vanheste wordt de nieuwe bevelhebber van de 10e Tactische Wing van de Belgische Luchtmacht. Jeroen Poesen wordt CEO van dienstenbedrijf Trixxo. 

Als nieuwe bevelhebber van de 10e Tactische Wing van de Belgische Luchtmacht, beseft Koen Vanheste dat hij voor heel wat nieuwe uitdagingen staat. "De grootste uitdaging is het personeel, we hebben echt te weinig mensen bij defensie", begint Vanheste. "Daarbij komt nog de transitie naar een nieuw gevechtstoestel, de F-35, waar ook infrastructuurwerken bij komen kijken. En om intussen 24 op 24 uur operationeel te blijven, wordt een uitdaging."

Nieuwe uitdaging bij Trixxo

Oud-commandant Jeroen Poesen slaat dan weer een hele nieuwe weg in als CEO van dienstenbedrijf Trixxo. Poesen gaat het bedrijf zeker niet met militaire precisie leiden, zegt hij. "De discipline en het risicobeheer die ik meedraag van bij defensie, ga ik zeker ten volle benutten, maar dan wel als een moderne bedrijfsleider en niet als een staalharde militair", lacht hij. 

Nieuwe bevelhebber Koen Vanheste

Meest gelezen