Foto: Radio 2

Bezorgdheid bij vaccinatiecentra over naderende sluiting: “85-plussers nu nog derde prik geven lijkt mij praktisch onhaalbaar”

Op 15 oktober sluiten in Vlaanderen alle vaccinatiecentra de deuren, maar er is nog veel onduidelijkheid over wat er daarna moet gebeuren. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Antwerpen bij verschillende vaccinatiecentra in de provincie Antwerpen. “Voor ons is het echt vijf na twaalf. We hopen zo snel mogelijk meer duidelijkheid te hebben”, vertelt Sarah Verherstraeten, voorzitter van eerstelijnszone Baldemore in de Kempen.

Verschillende vaccinatiecentra in de provincie Antwerpen zijn bezorgd omdat ze nog geen duidelijke informatie hebben gekregen over de sluiting. Dat zegt ook Sarah Verherstraeten, voorzitter van eerstelijnszone Baldemore in de Kempen. Voor haar komt de communicatie over het verder verloop te laat. “De sluiting is absoluut een bezorgdheid. Als we kijken om nu nog de 85-plussers te vaccineren met een derde prik. En dat allemaal nog klaar te krijgen voor 15 oktober met een groep die weinig mobiel is, dan lijkt het mij praktisch heel moeilijk haalbaar.” 

Er is nog veel onduidelijk voor vaccinatiecentrum Baldemore. “Ook hebben we nog praktische vragen rond financiering en contracten die we moeten verlengen of niet. Voor ons is het echt vijf na twaalf. De communicatie komt te laat”, vertelt Verherstraeten. 

De meeste vaccinatiecentra hopen ten laatste volgende week duidelijke richtlijnen te krijgen van de overheid. Vaccinatiecentrum Noorderkempen in Brasschaat hoopt dat huisartsen de verdere vaccinaties gaan geven. Het vaccinatiecentrum van Lint heeft dan weer het heft in eigen handen genomen. Zij gaan een kleiner, alternatief vaccinatiecentrum oprichten dat niet elke dag open is.

Meest gelezen