Foto: Unsplash

Brandweerzone Kempen organiseert "Start to Brandweer"

De Brandweerzone Kempen lanceert in oktober "Start to Brandweer". Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld al 30 meter hoog op een ladder klimmen. "Heel wat mensen starten met foute verwachtingen aan de zware opleiding tot brandweerman- of vrouw. Hopelijk haken nu minder cursisten af", zegt commandant Koen Bollen op Radio 2 Antwerpen.

De Brandweerzone Kempen start in oktober met sessies "Start to Brandweer" in de kazernes van Balen, Geel en Herentals. De bedoeling is om geïnteresseerden een correct beeld te geven van de opleiding tot brandweerman of -vrouw. Je kan bijvoorbeeld een ladder van 30 meter beklimmen, een houtbewerkingsoefening proberen of een elektriciteitsopdracht vervullen tegen de klok.

Cursisten haken af

"Het rekruteren van gemotiveerde vrijwilligers wordt elk jaar moeilijker", vertelt commandant Koen Bollen op Radio 2 Antwerpen. "Vaak haken mensen af tijdens de brandweeropleiding want die is best zwaar. Dat is voor iedereen jammer." Jaarlijks worden er zo’n 24 betaalde vrijwilligers binnen zone Kempen gerekruteerd.

Geïnteresseerden kunnen zich melden voor "Start to Brandweer" op 16, 17 en 23 oktober. Voorwaarde is dat je ouder bent dan 18 en maximaal 8 km ver woont van één van de kazernes van Mol, Westerlo, Herenthout, Herentals, Grobbendonk, Balen of Geel.

Meest gelezen