(c) Copyright 2019, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Goedkoop internet en gratis laptops voor kansarme gezinnen in Mechelen

In Mechelen bieden de stad, enkele sociale organisaties en Telenet kwetsbare gezinnen en alleenstaanden goedkoop internet aan. Een abonnement kost maar 5 euro per maand. Ook worden er laptops ingezameld voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De stad probeert zo de digitale kloof te dichten, want die is door corona nog zichtbaarder geworden.

In België hebben 1 op de 10 van de Belgische huishoudens thuis nog altijd geen internet. De digitale kloof is door corona veel zichtbaarder geworden, omdat velen van thuis uit moesten werken of les volgen. Daarom biedt telecombedrijf Telenet, met hun hoofdzetel in Mechelen, voortaan voor 5 euro per maand internet aan. 

Laptops inzamelen van bedrijven

Ook wordt er samengewerkt met sociale organisaties uit Mechelen om laptops in te zamelen. “We hebben een mail gekregen van een meisje van twaalf jaar die geen huiswerk kon maken omdat ze geen laptop thuis heeft. Daarvoor doen we het. Als we die gezinnen maar kunnen helpen. En iedere laptop die we bij een kansarm gezin kunnen brengen is een goede laptop”, vertelt Kris Bauwelinck van Deelbaar Mechelen. 

Vroeger was het inzamelen van laptops niet altijd even makkelijk, vertelt Bauwelinck. “Bedrijven waren niet snel te overtuigen om oude laptops te doneren. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de bedrijven vroeger bang waren dat de data en gegevens die er op stonden in verkeerde handen konden vallen. Vroeger werden daardoor laptops bijna altijd vernietigd. Maar nu zijn de bedrijven wel helemaal mee. Informatie kan op een degelijke manier gewist worden en de laptops zijn zo perfect bruikbaar voor gezinnen.” 

Meest gelezen