Hasseltse schepen Joost Venken heeft burn-out en stapt op: "Ik kan het niet meer loslaten"

In Hasselt stopt Joost Venken van RoodGroen als schepen. Hij kampt met een burn-out, schrijft Het Belang van Limburg. Venken vindt dat zijn werk als schepen zijn leven te veel bepaald heeft de afgelopen 8 jaar: "Op een bepaald moment loop je tegen de muur."

Joost Venken (RoodGroen) was 8 jaar schepen van Milieu en Klimaat in Hasselt. Maar de politiek heeft zijn tol geëist, zegt hij. "Ik was dag in dag uit met mijn werk bezig, en kon ik het niet meer loslaten. Ik vond dat ik dat mijn kiezers ook verschuldigd was om er heel hard voor te gaan. Maar op een bepaald moment loop je dan wel tegen de muur." 

Mijn dochter vertelde op school dat ze haar papa nog eens wou zien, dat komt wel binnen 

Tijdens de coronacrisis besefte Venken al dat hij de afgelopen jaren veel gemist had thuis. "Ik had me voorgenomen om wat meer tijd voor mezelf in te lassen, maar al snel merkte ik dat daar niet veel van in huis kwam. Toen mijn dochter op school vertelde dat ze helemaal niet in de politiek wilde, maar wel kabinetsmedewerker wilde worden omdat ze haar papa nog eens wou zien, dat komt wel binnen, dat is een steek in je hart." 

Opvolging

Joost Venken wordt als schepen opgevolgd door zijn partijgenote en gemeenteraadslid Derya Erdogan. Zelf blijft hij wel gemeenteraadslid. "Er was al een schepenwissel op 1 januari afgesproken, dat wordt nu enkele maanden vervroegd." Eind vorig jaar stapte Lies Jans van N-VA ook op als schepen in Hasselt, ze ging bij de gemeente Diepenbeek werken. 

Meest gelezen