Karolien Eens wordt nieuwe burgemeester van Tessenderlo: "Ik heb een andere stijl, maar heb er zin in"

De burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp (Vooruit-SPiL) gaat vanaf 1 januari 2022 op pensioen, na 12 jaar burgemeesterschap. Zijn partijgenote en eerste schepen Karolien Eens neemt dan de fakkel over: "Ik ben enthousiast om te beginnen en ga me hard inzetten."

Voor burgemeester Fons Verwimp is het tijd om op pensioen te gaan: "Ik ben bijna 65 jaar en die leeftijd kan ik niet meer weg steken. Het is nog niet op, maar als burgemeester moet je fit zijn en tijdens deze coronaperiode hebben we kunnen nadenken over wat belangrijk is: gezondheid, familie en vrienden. Ik denk dus dat de tijd daar is. En er is iemand die me op een goede manier kan opvolgen, dus dat maakt het gemakkelijker."

Ik wil dichtbij de mensen staan en de communicatie naar de burgers moderner maken

Karolien Eens, toekomstig burgemeester van Tessenderlo

Verwimp wordt opgevolgd door zijn partijgenote van Vooruit-SPiL en eerste schepen Karolien Eens. Zij wil zich vooral toeleggen op het contact en de communicatie met de burgers: "Ik wil dichtbij de mensen staan en de communicatie naar de burgers ook moderner maken. Met nieuwe media kunnen we onze burgers nog beter bereiken. Daarnaast zijn er natuurlijk de dossiers die ik verder zal uitwerken, zoals ondermeer de fusiegesprekken met Ham. Daar gaat niets aan veranderen."

Goede raad

Fons Verwimp heeft nog een goede raad voor zijn opvolger: "Blijf jezelf, kopieer me niet. Doe wat je moet doen, durf beslissingen nemen en omring je met goede mensen. Dat is de basis denk ik en voor de rest is het aan Karolien."

De stijl van Karolien Eens zal sowieso anders zijn dan haar voorganger: "Ik heb een andere stijl. Ik kan mij niet veranderen en wil me ook niet veranderen, dus ik zal het op mijn manier doen, maar wel met veel enthousiasme en inzet."

Kritiek

Er komt ook wel kritiek van sommige inwoners en oppositieleden dat Karolien Eens niet verkozen is. "Ik zat in dezelfde situatie in 2009, toen ik mijn voorganger Jan Verheyen opvolgde in het midden van een legislatuur", zegt Verwimp. "Nu is het aan Karolien om te bewijzen dat het wel een goede keuze is. Ik begrijp dat sommige mensen kritisch zijn, maar veroordeel niet te vroeg, geef haar een kans."

Beluister hieronder het gesprek met Karolien Eens in Start Je Dag:

Meest gelezen