Belga Image

Koksijdse restaurant Willem Hiele bij de beste 100 ter wereld

Het Koksijdse restaurant Willem Hiele is opgenomen in de lijst met 100 beste restaurants ter wereld, samen met nog 2 andere Belgische restaurants. Chef Hiele reageert ontroerd.

Nummer 77 is restaurant Willem Hiele in de lijst met 100 beste restaurants ter wereld. Ook Hof van Cleve van Peter Goossens en The Jane in Antwerpen zijn opgenomen in de lijst, allemaal sterrenrestaurants. Ook Willem Hiele wist al 1 Michelinster te veroveren. 

Dat zijn restaurant bij de 100 beste ter wereld hoort is een nieuwe belangrijke opsteker, maar hij gaat er niet door zweven. "Ik ben daar zeer ontroerd door", zegt hij. "Al komt zoiets niet vanzelf. We hebben al een lange weg afgelegd en het is zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat er geen mensen zijn die beter kunnen koken dan ik. Maar ik denk dat een deel van ons succes te danken is aan het verhaal dat wij brengen, van de puurheid waarin wij werken en koken."

Verhuisplannen

Restaurant Willem Hiele is nu nog in Koksijde, maar de kok maakte al bekend volgend jaar te zullen verhuizen. Naar waar maakt hij morgen pas bekend, maar hij liet nu al weten in West-Vlaanderen te zullen blijven, in de ruime regio van Oostende. 

Meest gelezen