Man die politieagenten met krik te lijf ging in Brussel blijft nog minstens één maand aangehouden met enkelband

De raadkamer in Brussel heeft de aanhouding bevestigd van de man die begin deze week verschillende politiemensen te lijf was gegaan bij een controle in Sint-Jans-Molenbeek. De verdachte werd door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst met een enkelband. De raadkamer heeft dat mandaat vandaag bevestigd, waardoor de man nog minstens een maand zijn voorlopige hechtenis thuis moet uitzitten met een enkelband.

Maandag raakten vijf agenten gewond tijdens een verkeerscontrole op de Gentsesteenweg in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Een bestuurder weigerde tijdens die controle mee te werken en stelde zich agressief op. Vervolgens viel hij de agenten aan met een autokrik. 

Drie agenten werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere agenten raakten lichtgewond.  De bestuurder van het voertuig kon meteen worden opgepakt en werd woensdag door de onderzoeksrechter onder elektronisch toezicht geplaatst. 

De raadkamer heeft dat mandaat vandaag bevestigd. Daardoor moet de man nog minstens een maand zijn voorlopige hechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Het parket gaat alvast niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. 

Meest gelezen