Angela Merkel schreeuwt het uit: papegaaien pikken Duitse bondskanselier net iets te hard tijdens bezoek aan vogelpark 

Duits bondskanselier Angela Merkel heeft voor een wel heel bijzondere foto gezorgd tijdens een bezoek aan een vogelpark in het noorden van Duitsland. Wanneer een groepje papegaaien net iets te hard in haar vingers pikt, schreeuwt ze het uit. Wie zal zich de vele foto's van een lachende Merkel even daarvoor nog herinneren?

Duitsland trekt komend weekend naar de stembus voor een nieuw parlement. Merkel is zelf geen kandidaat-bondskanselier meer en is niet erg aanwezig in de campagne. Vandaag bezocht ze wel een vogelpark in Marlow, in het noorden van Duitsland, in het kader van haar afscheidstoernee in haar kiesdistrict.

En dat zal wellicht heel de wereld geweten hebben, want een van de persfoto's van dat bezoek gaat stilaan viraal. Merkel hield tijdens haar bezoek bekertjes met wat eten vast om de vogels te voederen, maar op een gegeven moment liep het blijkbaar fout.

Allicht pikten de bontgekleurde papegaaitjes op dat moment iets te hard in de vingers van de Duitse bondskanselier. Haar daaropvolgende gezichtsuitdrukking werd voor eeuwig vastgelegd: Merkel schreeuwt het uit (foto bovenaan). Nu al een iconische foto als je het ons vraagt.

Dat haar bezoekje en het voederen van de vogels voor de rest van de tijd wel degelijk gezellig was, bewijzen de andere foto's in de reeks.

Het is overigens niet de eerste keer dat Merkel het park in Marlow bezoekt en met de bontgekleurde papegaaien op de foto gaat. In 2012 bijvoorbeeld was ze daar ook. Toen viel ze vooral op door haar mantelpakje, dat wel heel goed paste bij de verenpracht van de papegaaien op en rond haar.

Meest gelezen