Borgerhoff & Lamberigts

"Onweerstaanbaar kant-en-klaar", een kookboek voor wie niet wil of kan koken

Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck uit Destelbergen en Deinze brengen eind oktober een kookboek uit met 70 bijzondere gerechten die vertrekken vanuit kant-en-klare producten uit de winkel.  Bedoeling is om de bereide maaltijden naar een hoger niveau te tillen.

Silke en Virginie zijn ervan overtuigd dat er een publiek is voor hun bijzondere kookboek.  Iedereen kan het boek kopen.  "Mensen die absoluut niet kunnen koken, maar het wel belangrijk vinden om lekker en mooi eten op tafel te zetten, maar evengoed mensen die supergraag koken, daar de tijd niet voor vinden, maar het toch belangrijk vinden dat het er goed uitziet," zegt Silke.  Met de tips en technieken die de dames in hun boek aanreiken, tover je snel kant-en-klare producten om tot luxueuze maaltijden.

In kant-en-klare maaltijden zit over het algemeen meer vet en zout dan in gerechten die je zelf klaar maakt, maar ook daar hebben de auteurs aan gedacht.  Ze hebben naar eigen zeggen voor een goeie balans gezorgd tussen gezonde en minder gezonde gerechten.  "Om een voorbeeld te geven: we vertrekken vanuit een diepvriespizza die we gaan afwerken met allerlei gezonde toppings," zegt Virginie. "Of je kan een soep kopen bij de traiteur.  Daar heb je geen werk aan, maar die is wél vers gemaakt.  Je kan dan ons boek gebruiken om die soep op een heel fancy manier af te werken.  Je bepaalt dus zelf hoe gezond of ongezond je het gaat maken."

Met ons boek kan je bij voorbeeld een simpele soep heel fancy afwerken

Silke Van Engeland, één van de auteurs

Vaak zijn kant-en-klare maaltijden wel wat duurder, maar ook daar hebben Silke en Virginie voor afwisseling gezorgd.  "We hebben bijvoorbeeld een carpaccio op Oosterse wijze waar een duurder product als wakame in verwerkt is, maar terzelfdertijd hebben we ook een millefeuille van Brusselse wafels uit de diepvries.  Da's écht lowbudget, maar als je het ziet staan, dan denk je dat het heel duur is."

Het boek "Onweerstaanbaar kant-en-klaar" ligt pas eind oktober in de winkel, maar wie geïnteresseerd is, kan het nu al vooruitbestellen op www.fabriquemangerfique.be of www.spoonful-of-happiness.be.

Meest gelezen