Scouts Overijse bouwen WK-dorp met houten fiets van 10 meter hoog

In Overijse hebben de scouts een WK-dorp gebouwd met een houten fiets van wel 10 meter hoog, een blikvanger voor het WK wielrennen dat daar de komende dagen passeert. 

De souts van Overijse zijn al een paar dagen bezig met het bouwen van een WK-dorp langs het parcours. Om de aandacht te trekken van de televisiecamera's en van de renners, hebben ze ook een reuzenfiets gebouwd. "De fiets is ongeveer 10 meter hoog en 15 meter breed", zegt scoutsleider Tijl. "De fiets is gemaakt van houten palen die we met touwen aan mekaar hebben gesjord. Hij is zo groot dat je het zeker niet zal missen als je zondag de wedstrijd op televisie volgt."

Niet alleen de fiets is met houten palen aan mekaar gesjord, het hele WK-dorp is op die manier rechtgezet. "Ook de toog, de kassa en het podium hebben we zelf gesjord", vertelt Arthur. "Onze fiets is bijna af, we moeten er alleen nog een fietsketting opleggen."

De fiets trekt nu al volop de aandacht van voorbijgangers. "Het is heel tof dat fietsers die voorbij komen hun duim opsteken, niet alleen de amateurs doen dat maar ook de profwielrenners. De Belgische ploeg is hier gisteren gepasseerd en zij hebben ook gezwaaid. Ik hoop dat alle renners onze fiets zullen opmerken."

Meest gelezen