archieffoto

Turkse investeerder bouwt glasfabriek in Lommel: "Blij dat we opnieuw op de kaart komen te staan met het glas"

Een Turkse investeerder gaat glazen flessen produceren in Lommel, dat schrijft De Tijd. De fabriek komt op het industrieterrein Kristalpark III. Er zullen 450 tot 500 mensen aan de slag kunnen. 

Het is de Turkse investeringsgroep Ciner die de nieuwe fabriek in Lommel zal bouwen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in mijnbouw, maar heeft ook in Turkije al een fabriek voor glazen flessen. En de onderhandelingen over de aankoop van grond op het industrieterrein Kristalpark III zijn nu afgerond. "Na 2 jaar onderhandelen is de deal rond", vertelt een opgetogen burgemeester Bob Nijs (CD&V). 

400 à 500 mensen uit Lommel en omgeving kunnen er werken, dat wil toch wat zeggen

Bob Nijs, burgemeester Lommel

"Door het zand hebben we van nature een band met het glas", gaat Nijs verder. "We hebben Sibelco en ook de glasindustrie zelf heeft in de jaren '60 een industriële revolutie teweeg gebracht in Lommel. Door de jaren heen is die glasindustrie verdwenen, maar we zijn bijzonder opgetogen dat we nu opnieuw op de kaart komen te staan met het glas." 

De impact van de nieuwe fabriek zal groot zijn, voorspelt de burgemeester. "Het gaat om een investering van zo'n 300 à 400 miljoen euro en er zullen 400 à 500 mensen uit Lommel en de omgeving kunnen werken, dat wil toch wat zeggen". 

Meest gelezen