Vergunning ingetrokken van antiekhandelaar die nazispullen verkoopt op antiekmarkt Tongeren

De stad Tongeren heeft vandaag beslist de vergunning van een standhouder op de antiekmarkt in te trekken. Hij verhandelde er verschillende spullen die verwezen naar de SS en de nazi's. Het reglement van de antiekmarkt sluit de verkoop van nazi-artikelen uit. Bij overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. 

Een man die op de antiekmarkt van Tongeren tal van artikelen verhandelde die verwezen naar de nazi's en de SS , is zijn vergunning kwijt. Er werden eerder al processen-verbaal opgemaakt tegen de man en overgemaakt aan het parket.

 "De Tongerse antiekmarkt kan en mag niet geassocieerd worden met het nazisme", zegt burgemeester Patrick Dewael (Open-VLD). "We hebben een reglement dat duidelijk de verkoop van nazi-artikelen uitsluit, dus daarom trekken we zijn vergunning nu in."

De stad Tongeren blijft ook in de toekomst  toezien op de verkoop van nazi-artikelen en spoort de politie aan om een proces-verbaal op te stellen als dat nodig is. 

Meest gelezen