Verhuizen tijdens het WK Wielrennen? Dat moet te voet!

Babyspeciaalzaak Monstertjes in Leuven verhuist vandaag van het ene winkelpand naar het andere en doet dat volledig te voet. Door het WK Wielrennen is het centrum van Leuven  afgesloten en mogen er geen wagens in of uit. "We hadden niet veel keuze, maar het is sowieso goed voor onze stappenteller!"

"Ons huurcontract loopt af, dus we moesten nu wel verhuizen", vertelt Lore Heuts, zaakvoerder van babyspeciaalzaak Monstertjes in Leuven. Heuts is druk in de weer met het plaatsen van dozen op een karretje. "Door het WK Wielrennen mogen er geen auto's in of uit het centrum, dus zit er niks anders op dan nu te voet alles te verhuizen." Heuts moet gelukkig niet ver gaan. "Het nieuwe winkelpand ligt om de hoek, we moeten dus maar twee straten te voet gaan. Maar we hebben maar één karretje en door de trillingen van de kasseien vallen lichte dozen makkelijk van de kar af."

"We hebben gisteren al een 50-tal dozen verhuisd", vertelt Patricia, die haar dochter helpt met de verhuis.. "Vandaag doen we de rest. Een groot deel moeten we nog in dozen steken: knuffels, potjes, en andere babyspulletjes. We hopen vandaag alle kleine dingen te verhuizen." Heuts ziet het goedkomen: "Ik weet niet hoe vaak we op en af zullen moeten lopen, maar als we tot vanavond doorgaan, moeten we na het weekend enkel nog de grote spullen met de wagen vervoeren."

Zaakvoerder Lore Heuts en haar mama Patricia

De verhuis uitstellen of vervroegen, was voor de zaakvoerder geen optie. "Op zich komt dit weekend nog goed uit, want door het WK Wielrennen zouden we toch niet veel klanten krijgen en zouden we misschien zelfs de deuren sowieso gesloten hebben. De timing zit dus goed, alleen het feit dat we het te voet moeten doen, is wat vervelend. Maar ja, we hadden niet veel keuze en het is sowieso goed voor onze stappenteller!"

Meest gelezen