2012 Getty Images

Wereldberoemde mannequin, maar al jaren leeft Linda Evangelista teruggetrokken: "Mismaakt door schoonheidsbehandeling"

Linda Evangelista beschuldigt het cosmetisch bedrijf Zeltiq van slordigheid en misleidende reclame. De behandelingen die ze onderging om vet weg te halen hadden een averechts effect. Daardoor kan Evangelista naar eigen zeggen niet meer buiten komen, laat staan werken als model.

De Canadese Linda Evangelista (56) was in de jaren 90 een wereldwijd bekende mannequin die op alle catwalks liep en in alle magazines stond. Deze week onthulde ze op Instagram - aan bijna een miljoen volgers -waarom ze al jaren niet in het openbaar is verschenen.

Na een “CoolSculpting”-behandeling van het bedrijf Zeltiq is Evangelista naar eigen zeggen “brutaal mismaakt”. De behandeling “deed het tegenovergestelde van wat ze beloofde”. 

In 2015 en 2016 onderging Linda Evangelista een behandeling om vet weg te halen van haar dijen, buik, rug, flanken en kin, door de vetcellen te bevriezen. Die  cryolipolyse mislukte door een zeldzaam neveneffect, paradoxale adipose hyperplasie of PAH, waardoor net zwellingen worden veroorzaakt. Twee keer onderging Evangelista "pijnlijke plastische chirurgie" om dat weer te corrigeren, maar ook dat mislukte. 

Volgens Evangelista heeft PAH haar inkomen kapotgemaakt, maar haar ook in “diepe depressie, verdriet en zelfhaat” gestort, waardoor ze als een kluizenares leeft en "onherkenbaar" is.

Ze sleept het Amerikaanse bedrijf Zeltiq Aesthetics nu voor de rechter en eist 50 miljoen dollar schadevergoeding, omdat ze sinds 2016 niets meer verdient met modellenwerk en ook wegens emotionele schade. Het bedrijf zou slordig zijn geweest en misleidende reclame hebben gemaakt, zonder te waarschuwen voor mogelijke neveneffecten, aldus Linda Evangelista.  

AP2008

Meest gelezen