Jens Dendoncker in "Winteruur" op Canvas.

VTM-programma "Da's liefde" genomineerd voor internationale Emmy Award, ook Ketnet maakt kans

Het VTM-programma "Da's liefde" maakt kans op een internationale Emmy Award, dat is een van de belangrijkste tv-prijzen ter wereld. In "Da's liefde" test presentator Jens Dendoncker de wetenschap over de liefde in de praktijk. Het is genomineerd in de categorie niet-gescript entertainment. Bij de internationale Emmy Kids Awards zijn twee Ketnet-programma's genomineerd.

"Da's liefde" is een programma van het productiehuis Shelter. Dat heeft al drie internationale Emmy Awards op de kast staan, voor "Benidorm bastards", "Wat als?" en "Hoe zal ik het zeggen", dat laatste is ook met Jens Dendoncker. Of ze er nog een vierde aan toevoegen weten we op 22 november. De concurrentie komt uit Zuid-Korea, Mexico en het Verenigd Koninkrijk.

Bij de internationale Emmy Kids Awards is het Ketnet-programma "Tekens van leven" genomineerd in de categorie feiten en entertainment. In dat programma van productiehuis De Mensen vertellen 16 kinderen het verhaal achter hun litteken. De Mensen won al een Emmy Kids Award voor "Nachtraven".

Daarnaast maakt ook de animatiereeks "Mush-Mush & de Zwammetjes" kans op een Emmy Kids. Die reeks is een co-productie met Ketnet en wordt gemaakt door de Belgische animatiestudio Thuristar. De reeks wordt in 150 landen uitgezonden. Op 11 oktober weten we wie een internationale Emmy Kids Awards wint.

De internationale Emmy Awards en Emmy Kids Awards zijn Amerikaanse prijzen voor tv-programma's die buiten de Verenigde Staten gemaakt zijn.

Meest gelezen