WK-blog -  Beloften rijden Leuven binnen onder luid gejuich van supporters: "Go, go, go, Thibau Nys"

België is in de ban van het WK Wielrennen, als gastheer voor de 100e verjaardag van het evenement. De tijdritten zijn achter de rug, vandaag staan de wegritten bij de junioren en beloftes op het programma. Morgen en overmorgen volgt het hoogtepunt met de wegritten bij de profrenners (m/v). Voor de sportieve gebeurtenissen kan je bij Sporza terecht, maar hoe supporters (en niet-supporters) het WK beleven, dat ontdek je in onze WK-blog.  

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De hele Wijnpers schreeuwt Thibau omhoog: "Go, go, go, Thibau Nys"

Het publiek stroomt massaal toe in Leuven voor het WK bij de beloften. Velen zijn afgezakt naar de Wijnpers, de strafste helling van de plaatselijke lus. Thibau Nys moet er vleugels krijgen, want hij wordt naar boven gestuwd door de massa. 

Videospeler inladen...

Is het WK-parcours veilig? En waar moet ik op letten als ik dit weekend kijk? Ruben Van Gucht beantwoordt jullie vragen in #steljevraag.

Het 100e WK wielrennen is ondertussen al even aan de gang in ons land, maar dit weekend barst de wielergekte helemaal los. Dan staan de wegritten voor de profrenners op het programma, op een parcours dat start in Antwerpen en dan richting Leuven gaat. Is dat parcours wel veilig? En waar moet ik als niet-kenner op letten bij een wielerwedstrijd? Sporza-journalist Ruben Van Gucht beantwoordt jullie vragen in #steljevraag.

Massaal opgedaagde supporters schreeuwen de Belgen vooruit

Beloften vallen bij bosjes

De start van de beloftenkoers is niet zonder slag of stoot verlopen. Het peloton was Antwerpen nog niet uit of enkele renners hadden het asfalt al van kortbij gezien. Axel Merckx wijt de valpartijen aan nervositeit en onervarenheid. Lees meer op Sporza.be

Belgische belofterenner Stan Van Tricht valt voor een tweede keer

Videospeler inladen...

Internationaal feest

Dat de Belgen wielergek zijn is geen verrassing. Maar tussen de supporters bevinden zich toch ook heel wat mensen die van een stuk verder moesten komen om hun wielerhelden aan te moedigen.

King Mathieu

Je ziet ze overal op het parcours opduiken. Het silhouet van Mathieu Van Der Poel met de begeleidende boodschap "King Mathieu". Daar zullen deze mannen zeker iets mee te maken hebben.

Supporters verzamelen aan de stilaan iconische Smeysberg

Kleine en grote kampioenen in Leuven

Ook op het Martelarenplein in Leuven is het WK-dorp geopend. Met vertier voor jong en oud.

WK-koorts stijgt in Huldenberg

Een van de vijf officiële WK-dorpen ligt in Huldenberg. En daar hebben ze duidelijk kosten noch moeite gespaard om er een feest van te maken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen