Zorg Leuven levert maaltijden met bakfiets tijdens WK: "Dat wordt een hele uitdaging"

Leuven is sinds vanochtend 6 uur hermetisch afgesloten voor wie met de wagen naar de stad wil. Ook Zorg Leuven laat haar bestelwagens aan de kant en springt op de fiets om zeker te zijn dat alle cliënten van thuiszorg hun maaltijden aan huis kunnen ontvangen.

Heel Leuven is deze week in de ban van het WK Wielrennen. Met de auto raak je de stad niet in en om de verkeershinder te omzeilen, werd er snel gekozen voor een bakfiets om maaltijden aan huis te bezorgen. "Om in het thema te blijven, willen we de maaltijden die onze 350 cliënten verwachten met de fiets aan huis brengen", zegt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven.

Al zal dat niet simpel zijn: "Het zal een beetje zoeken zijn, we hebben ons parcours uitgestippeld en uiteraard gaan we niet over het parcours van het WK zelf rijden, maar alle deuren en huizen zijn bereikbaar mits een kleine omleiding of door af en toe de fiets aan de hand te nemen. Maar het zal een hele uitdaging worden", besluit Verlinden.

Als alles goed meevalt, gaat de organisatie in de toekomst vaker maaltijden met de bakfiets leveren in plaats van met de auto.

Meest gelezen