15-jarige jongen overleden na steekpartij op verjaardagsfeestje in Oostkamp: 11 jongeren zijn opgepakt

In Oostkamp, in West-Vlaanderen is gisterenavond een jongen van 15 jaar met geweld om het leven gebracht. Hij werd neergestoken op een verjaardagsfeestje. De politie heeft in totaal 11 mensen opgepakt, ze worden verhoord. 

Een buurtbewoner vond het slachtoffer: "We hebben alles gedaan wat we konden om hem te reanimeren".

Videospeler inladen...

De feiten vonden plaats rond 21.30 uur, in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Een 15-jarige werd dodelijk neergestoken op een verjaardagsfeestje. De jongen stuikte daarna op straat in elkaar. "We kregen gisterenavond een melding dat een jongen levenloos op de openbare weg lag", zegt Frank Demeester van het Brugs parket. 

"We zijn er naartoe gegaan en toen bleek dat er daar een verjaardagsfeestje geweest was, en om de een of andere reden is daar een discussie ontstaan en zijn er messteken uitgedeeld, waarbij de jongen overleden is."

Bekijk hier de mededeling van het parket:

Videospeler inladen...

11 jongeren opgepakt

Na de steekpartij zouden verschillende aanwezigen gevlucht zijn. Slechts twee personen bleven in shock ter plaatse. Twee anderen kwamen zich dan aangeven op de plaats van de feiten. Later op de avond pakte de politie nog zeven anderen die op het feestje waren op, onder wie de 19-jarige bewoner van het huis en organisator van het feest. 

"Er zijn verhoren gaande om te kijken wat de precieze omstandigheden zijn van het incident. Er zijn 11 mensen opgepakt, onder hen wellicht de dader, maar dat moet het onderzoek uitwijzen", zegt Demeester van het parket. Er wordt ook nog een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de overleden jongen.

Meest gelezen