Piloot gewond bij vliegtuigcrash in Moorsele

Op het vliegveld van Moorsele, in Zuid-West-Vlaanderen, is vanavond een vliegtuig gecrasht bij een landingsmanoeuvre. De piloot, die alleen in het vliegtuigje zat, raakte hierbij gewond. De Cessna is lelijk toegetakeld. Hoe alles precies is kunnen gebeuren, wordt onderzocht. 

De crash gebeurde rond 19 uur vanavond, op het vliegveld van Moorsele, deelgemeente van Wevelgem. “Het vliegtuig was gelukkig leeg, behoudens de piloot”, vertelt Frederik Vrommand van Skydive Flanders paracentrum Vlaanderen. 

“Normaal gezien kunnen er tot 18 parachutisten in het vliegtuig. Het vliegtuig had vandaag al zo’n 18 vluchten gemaakt om parachutisten te droppen", gaat Vrommand verder.

Hoe alles precies is gebeurd moet nog worden onderzocht. "Het belangrijkste is dat er geen slachtoffers zijn gevallen, behoudens de piloot die naar het ziekenhuis werd overgebracht”, besluit Vrommand. 

Te vroeg geland

Volgens ooggetuigen landde het vliegtuig iets te vroeg en kwam het eerst op een akker terecht, net voor de landingsbaan, en belandde het uiteindelijk op zijn vleugel. Er stond een laagstaande zon, mogelijk heeft dat er iets mee te maken. 

De plek van het ongeval, op de rand van het militair vliegplein Moorsele, is afgesloten. Er is een onderzoek aan de gang om de juiste toedracht van het ongeval te achterhalen. 

Meest gelezen