imago images / Future Image

Belgische dj Lost Frequencies als eerste Belgische solo-artiest in Top 50 van Spotify

De Belgische dj Lost Frequencies staat als eerste Belgische solo-artiest in de top 50 van Spotify Global. Dat is de lijst met meest gestreamede liedjes op Spotify wereldwijd. Lost Frequencies brak in 2014 door en scoort sindsdien nationaal en internationaal grote hits.

Lost Fequencies is de artiestennaam van de Brusselse dj Felix De Laet (27). Hij brak in 2014 in ons land én internationaal door met "Are you with me". De single bereikt niet alleen in ons land, maar ook in onder meer Australië, Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats in de hitlijsten. Hij was de eerste Belg die in de Britse hitlijst op één stond.

Ook daarna bleef Lost Frequencies in binnen- en buitenland scoren. Singles als "Reality", "Beautiful life", "Crazy" en "Melody" werden internationale successen. Hij werkt samen met sterren als Netsky, James Blunt en Aloe Blacc en artiesten staan te popelen als hij hun nummer onder handen neemt voor een remix.  

Voor zijn jongste single "Where are you now" werkte hij samen met Calum Scott, die bekend werd van "Britain's got talent."

"Where are you now" is nu opgedoken in de top 50 van Spotify Global, dat is de lijst met liedjes die momenteel wereldwijd het meest afgespeeld worden via de muziekstreamingdienst Spotify. Lost Frequencies is de eerste die daarin slaagt.

Intussen staat "Where are you now" ook in 41 landen in de hitlijsten en ook op Shazam is het een succes. Met Shazam kan je muziek opzoeken die je ergens hoort en waarvan je wil weten wie de uitvoerder is.

Lost Frequencies is momenteel in de Verenigde Staten voor een tournee. Op Twitter reageerde de dj alvast uitgelaten.

Meest gelezen