Chauffeur rijdt in op politie in Hasselt en wordt verdacht van poging tot doodslag

De man van 30 uit Hasselt wordt morgen voorgeleid bij de onderzoekrechter, hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Zijn passagier is na verhoor vrijgelaten. Beide mannen zijn geen onbekenden van de politie.

De chauffeur reed zaterdag met zijn auto tegen een paaltje in het centrum van Hasselt en wilde daarna doorrijden. Een politiepatrouille die het zag gebeuren, wilde hem tegenhouden, waarop de chauffeur op de patrouille inreed. Een agent is daarbij lichtgewond geraakt en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Na de aanrijding volgde nog een achtervolging van 10 minuten door Hasselt. Katrien Truyen van het Limburgse parket: “Op het kruispunt van de Bakkerslaan en de Notelarenstraat in Hasselt ramde de bestuurder één van de politiewagens die de achtervolging hadden ingezet. De auto werd hier gestopt en de twee mannen konden worden gearresteerd."

Drugs

In de auto vond de politie een kleine hoeveelheid drugs. Bij een huiszoeking daarna bij de chauffeur thuis vond de politie opnieuw drugs. De onderzoeksrechter beslist morgen of de man in de cel blijft.

Meest gelezen