AFP or licensors

Politie pakt opnieuw een verdachte op na moord op jonge vrouw in Londen: "belangrijke ontwikkeling"

In Londen heeft de politie een verdachte opgepakt voor de moord op een jonge vrouw vorige week. De 28-jarige lerares Sabina Nessa werd vermoord op weg van haar huis naar een pub. Haar lichaam werd gevonden in een park, in het zuidoosten van Londen. De politie noemt de arrestatie een "belangrijke ontwikkeling". De moord veroorzaakte grote beroering in Engeland. Het is al de tweede moord op een jonge vrouw in Londen in enkele maanden tijd.

De verdachte is een man van 38 jaar. Hij werd vannacht opgepakt, nadat de politie camerabeelden had verspreid van een man die in de buurt van het park rondliep, waar de vrouw vorige week werd aangevallen. De politie bevestigt niet formeel dat de verdachte ook die man van op de beelden is, maar zegt wel dat er niet langer naar hem gezocht wordt.

De 28-jarige lerares Sabina Nessa verdween vorige week vrijdag toen ze op weg was van haar huis naar een pub. De volgende dag werd haar lichaam gevonden in Cator Park, in het zuidoosten van Londen. Een autopsie van het lichaam leverde geen duidelijke doodsoorzaak op. 

Eerder werden er al twee mannen opgepakt op verdenking van moord, maar zij zijn weer vrijgelaten. De nieuwe arrestatie is volgens de politie een "belangrijke ontwikkeling".

"Epidemie van geweld tegen vrouwen"

De moord op de jonge vrouw veroorzaakte grote beroering in Engeland. Enkele maanden eerder, in maart, werd ook al de jonge vrouw Sarah Everard in Londen om het leven gebracht, toen ze op weg was naar huis. De hoofdverdachte in die zaak, politieagent Wayne Couzens, bekende dat hij haar ontvoerd, verkracht en vermoord had.

De twee gelijkaardige zaken leidden tot felle protesten en golf van verontwaardiging over geweld tegen vrouwen. De Londense burgemeester Sadiq Khan sprak over een “epidemie van geweld tegen meisjes en vrouwen”.

Jebina Nessa betuigt eer aan haar zus Sabina Nessa tijdens een wake eergisteren in Londen.
AFP

Meest gelezen